www.najdikancelare.cz logo

Proměna tváře nové pražské čtvrti Hagibor

Lokalita nové pražské čtvrti Hagibor, často nazývaná také jako „Hagibor“, přímo navazuje na Vinohradskou třídu. Crestyl v této lokalitě vidí velký potenciál. Projekt Hagibor nabízí příjemnou kombinaci bydlení, kanceláří, obchodů a služeb na jednom místě. Důraz je kladen na komfort obyvatel a pracovníků v administrativních budovách, zejména co se týče veřejného prostoru. Celý koncept je řízen společně s krajinářským architektem Michalem Desvignem, který má za cíl vytvořit harmonické propojení venkovních prostor s potřebami uživatelů. Viktor Peška, obchodní ředitel Crestyl, dodal:

„Zeleň zde hraje dvojí roli: propojuje a zároveň odděluje kancelářské a obytné prostory, a tak stírá rozdíly mezi chodníky a trávníky.“ Plánuje se vysadit až dva tisíce stromů, což nejen zvýší estetiku veřejného prostoru, ale také přispěje k lepšímu klimatu uvnitř i vně budov.“

Koncept kanceláří s důrazem na zdraví uživatelů a udržitelnou výstavbu

„V první téměř dokončené fázi kancelářského komplexu Hagibor jsou dva objekty přímo u Vinohradské ulice. Tyto dvě devítipatrové a jedenáctipatrové budovy nabízejí potenciálním nájemcům z celkových 31 000 m² kancelářského prostoru, 28 000 m² pro kanceláře a 3 000 m² je vyhrazeno pro obchody a služby“ upřesnila Marcela Kolářová, mluvčí DELTA Group ČR.

V přízemích jsou připraveny prostory pro obchody, kavárny, restaurace a různé služby. Výše položená podlaží poskytují kanceláře vysoké kvality a díky atraktivním terasám také příjemné panoramatické výhledy na Prahu.

Obě budovy směřují k získání enviromentálního certifikátu LEED Platinum. Součástí projektu je také výstavba dětského hřiště a propojení s existujícími městskými cyklostezkami. Centrem nové čtvrti bude veřejné náměstí, které díky své poloze bude ideálním místem pro setkávání a pořádání různých komunitních a společenských akcí.

Lokalita Hagibor a DELTA Group ČR

“Po úspěšné spolupráci na projektu kancelářských budov DOCK IN v pražské Libni jsme se zapojili do nového projektu – výstavby čtvrti Hagibor. V roce 2022 jsme dokončili první dva bytové domy ALFA a BETA v této lokalitě. Nyní se naše projektové vedení podílí na řízení výstavby dalších dvou bytových domů, které nesou názvy GAMMA a DELTA. Plánované dokončení je na podzim letošního roku,” uvedl Josef Prokeš.

Projekty společnosti Crestyl se vyznačují kombinací designu, funkčnosti a ohleduplnosti k veřejnému prostoru. Koncepty jsou navrženy s důrazem na udržitelnost a respekt k okolnímu prostředí.

„Snažíme se být svými znalostmi v oblasti projektového řízení a koordinace výstavby
 být skutečným partnerem těchto stavebních projektů, které přinášejí do Prahy nové a urbanisticky zajímavé lokality.“ Uvedla na závěr Kolářová z DELTA Group ČR.

V případě Hagiboru se jedná v podstatě o rekultivaci v místě brownfieldu po jejímž dokončení je zřejmé, že čtvrť přinese Pražanům novou přidanou hodnotu a celkové pohodlí pro místní obyvatele a pracující. Rezidenční objekty s těmi administrativními propojí do budoucna náměstí a centrální pěší bulvár s obchody a restauracemi, který povede přímo od metra Želivského. Náklady na celý projekt Hagibor překročí devět miliard korun.

Zaujal Vás tento článek? Přečtětěte si další články z našeho blogu.

Zdroj: DELTA Group