Nový Dornych v Brně se blíží k výstavbě

Dornych nabídne volně přístupný veřejný prostor obklopený několika menšími budovami. Spodní patra nových budov budou vyhrazena obchodům a službám, zatímco horní patra nabídnou 186 bytů a celkem 53 000 m2 obchodních ploch a kanceláří k pronájmu. Pět tisíc metrů čtverečních obsadí různé restaurace a kavárny a Dornych nabídne také tzv. food hall. Prvním ohlášeným velkým nájemcem je klinika EUC, která obsadí jednu budovu přiléhající k ulici Dornych. Ordinace a související zařízení zaberou spolu se dvěma lékárnami plochu přes 6 000 m2.

V rámci projektu Dornych bude současná zchátralá obrovská budova nahrazena částečně zastřešeným, volně přístupným veřejným prostranstvím o celkové rozloze 25 000 m2, kolem kterého bude šest menších budov. Budovy budou mít sedm až osm podlaží. Parkování je zajištěno v podzemních garážích. Celková investice do projektu činí přes 7 miliard korun (275,46 milionu eur).

"Stavební povolení je pro nás milníkem v přípravě celého projektu. Po jeho získání nyní vyřizujeme výběrová řízení na dodavatele. Do léta bychom chtěli výrazně pokročit s veškerými přípravami, zároveň nechceme uzavřít stávající prodejny dříve, než budou stavbaři připraveni zahájit práce. Současný harmonogram tedy předpokládá, že stávající budova bude uzavřena a zbourána na podzim letošního roku. Dokončení projektu se předpokládá přibližně za tři roky od zahájení demolice," říká Jaromír Krb, ředitel rozvoje společnosti Crestyl.

Společnost Crestyl působí na středoevropském trhu s nemovitostmi již téměř 30 let. V současné době má ve svém portfoliu více než pět desítek projektů v České republice a Polsku, kde působí pod značkou Spravia.

Zaujal Vás tento článek? Přečtětěte si další články z našeho blogu.

Zdroj: Crestyl, Property Forum