Hybernská ulice: Penta přestavuje přestavbu poštovní budovy u Masaryčky

Původní budova pošty na nároží Hybernské a Opletalovy ulice již několik let zůstává nevyužitá. Penta vypsala architektonickou soutěž na její novou podobu, do které se zapojilo sedm týmů z České republiky a Slovenska. Vítězným návrhem, který společnost Penta upřednostní, je návrh od architekta Jakuba Klašky, bývalého člena týmu Zaha Hadid Architects, který se podílel i na budově Masaryčky.

Pavel Streblov, obchodní ředitel Penta Real Estate, vysvětluje, že výběr Jakuba Klašky byl doporučen porotou soutěže. Jakub Klaška, který nyní pracuje v rámci svého vlastního ateliéru, předvedl návrh, který citlivě propojuje historické a nové prvky v okolí Masarykova nádraží.

Výstavba této nové budovy bude součástí celkového rozvoje okolí Masarykova nádraží. Plány pro přestavbu zahrnují vytvoření nových obchodních prostor v přízemí budovy, zatímco ve vyšších patrech budou kanceláře k pronájmu a coworkingové prostory. Kromě toho bude přistavěna čtyřpatrová budova na místě pozdější přístavby pošty. Projekt bude respektovat historické architektonické prvky, jako jsou klenuté oblouky v přízemí, které budou odhaleny do veřejného prostoru průhlednou fasádou parteru.

Investice do této přestavby budovy v Hybernské ulici se odhaduje na půl miliardy korun. Předběžně se očekává, že stavba začne ve třetím čtvrtletí roku 2025 a dokončení je plánováno v druhém kvartálu roku 2027, stejně jako dokončení celkové rekonstrukce Masarykova nádraží.

Zaujal Vás tento článek? Přečtětěte si další články z našeho blogu.

Zdroj: Remspace, Penta Real Estate