Penta prodává coworkingové centrum Base4Work společnosti Scott.Weber

"Scott.Weber Workspace registruje rostoucí poptávku po plně vybavených kancelářích, a proto neustále hledáme nové příležitosti k akvizičnímu i organickému růstu. Díky své poloze, atraktivitě a úrovni služeb Base dokonale zapadá do našeho konceptu a byla pro nás logickou volbou. Naše předpovědi o konsolidaci trhu se naplňují, naše centra v současné době zaujímají téměř 40 % trhu,"

říká Adam Zvada, generální ředitel a zakladatel společnosti Scott.Weber Workspace.

"Místo dalšího růstu pražské základny jsme se proto rozhodli soustředit na naši hlavní činnost - rozvoj velkých developerských projektů v širším centru Prahy. Zachováme však provozování Base v unikátním prostředí Jurkovičovy tepelné elektrárny v Bratislavě,"

říká Pavel Streblov, obchodní ředitel pro komerční development společnosti Penta Real Estate.

Base bude 13. pražskou pobočkou Scott.Weber Workspace. Centrum má celkovou rozlohu 2 200 m2 a kromě soukromých kanceláří pro menší i větší týmy nabízí devět zasedacích místností různých velikostí (od 4 do 18 osob), školící místnost (až 24 osob) a komunitní zónu s možností využití pro akce až pro 100 osob. V prostoru může pracovat až 300 zaměstnanců najednou. Nachází se v kancelářském centru Churchill I, v budově, která vyniká špičkovou architekturou, flexibilním uspořádáním interiéru a efektivním provozem (zlatý certifikát LEED).

"Do poloviny příštího roku plánujeme podepsat smlouvy s pronajímateli dalších osmi center, včetně rozšíření stávajících. Tím Scott.Weber Workspace získá více než 50% podíl na trhu servisovaných kanceláří a co-workingových center a téměř dvojnásobek současné pronajímatelné plochy. Ta v současnosti činí 41 000 m2. V rámci této expanze vstoupíme také do regionů, postupně otevřeme centra v Brně a Ostravě,"

říká Adam Zvada, generální ředitel a zakladatel společnosti Scott.Weber Workspace.

V prvním čtvrtletí příštího roku bude v pražské Libni otevřeno 14. centrum Scott.Weber Workspace Centre. Nová lokalita v komplexu DOCK bude disponovat celkem 350 kancelářskými prostory a prostory pro pořádání akcí nebo soukromými terasami. Nabídne také zóny pro klienty zaměřené na tři pilíře well-being, které podporují produktivitu a spokojenost zaměstnanců. Konkrétně se jedná o služby a vybavení zaměřené na podporu zdravého těla, duševní pohodu pro pěstování zdravého ducha a sociální pohodu na podporu socializace a začlenění firem i jednotlivců. V rámci centra DOCK najdou firmy mimo jiné posilovnu, masážní a wellness zónu, bistro a plně vybavené kuchyně.

Zaujal Vás tento článek? Přečtětěte si další články z našeho blogu.

Zdroj: Property Forum