Komerční banka prodává bývalou centrálu na Václavském náměstí za více než 41 mil. €

Tento krok souvisí s dlouhodobou strategií, neboť banka začala snižovat počet svých poboček již v souvislosti s pandemií kovidu. Prodej budovy byl zvažován už delší dobu a představenstvo jej mělo schválit již v loňském roce.

Budova na Václavském náměstí 42 se nachází v památkové zóně a skládá se ze tří kancelářských budov, které jsou technologicky i stavebně propojeny. Celkem má rozlohu 49 600 metrů čtverečních. Nejstarší z nich byla postavena jako nájemní dům podle projektu Josefa Turby na konci 19. století. Budova obrácená do Václavského náměstí byla postavena pro Poštovní šekový úřad podle projektu Františka Roitha. Je památkově chráněna, a to včetně interiéru. Nejmladší budova ve vnitrobloku byla postavena v rámci celkové rekonstrukce v 90. letech 20. století.

Komerční banka již dříve prodala památkově chráněný objekt v ulici Na Příkopě v sousedství Prašné brány. V roce 2017 ji koupil německý investor HausInvest od společnosti Commerz Real za zhruba miliardu a půl (61,3 milionu eur). Novým majitelem se letos stala Trinity Bank. Cena této transakce nebyla zveřejněna, ale podle informovaného zdroje z realitního trhu přesáhla dvě miliardy korun (82 milionů eur).

Zaujal Vás tento článek? Přečtětěte si další články z našeho blogu.

Zdroj: Property Forum