Budova AFI City je plně pronajatá

Kancelářská budova AFI City 1 v pražských Vysočanech dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti. Logistická společnost Hegelmann Transporte sem plánuje přestěhovat své tuzemské sídlo.

Vzhledem k tomu, že opci na rozšíření stávajících prostor využila také Škoda Auto, je AFI City 1 nyní obsazena na 100 %. Další prostory jsou pronajaty specialistům na interiérová a truhlářská řešení Nüssli (CZ) a francouzské farmaceutické společnosti Pierre Fabre a také provozovateli samoobslužné restaurace Delirest jako nováčkovi mezi nájemci.

Hegelmann Group je rodinná firma z německého Bruchsalu, která se zaměřuje na komplexní logistiku. Od svého založení v roce 1998 se postupně rozrostla v globální společnost působící v celé Evropě, Severní Americe, Asii a Africe. Společnost Hegelmann Transporte se specializuje na středoevropský trh. Ve Vysočanech obsadí celkem 1 867 m2 kancelářských prostor na dvou různých podlažích.

Výrobce automobilů Škoda Auto má v AFI City 1 od roku 2022 postupně nasmlouváno devět podlaží. Využívají je IT specialisté, neziskový vzdělávací institut 42 Prague nebo softwarová společnost Digiteq.

"Vytvořit takový mix nájemců, jaký se nám podařil v AFI City 1, byl náročný, ale vzrušující proces. Těšíme se na nadcházející měsíce, během nichž budou probíhat práce na fit-outech," komentuje Kateřina Holická, Asset Manager AFI Europe.

Administrativní budova AFI City 1 je součástí nově vznikající multifunkční čtvrti na vysočanském brownfieldu v blízkosti stanice metra Kolbenova. Budova s ekologickou certifikací BREEAM Excellent je vysoká 75 metrů a nabízí 17 300 m2 kanceláří. Ty doplňují prostory pro maloobchod, podzemní parkoviště s kapacitou 300 míst a úschovna kol včetně zázemí pro cyklisty.

Zaujal Vás tento článek? Přečtětěte si další články z našeho blogu.

Zdroj: AFI, Property Forum